HomeHoe werkt het?Begeleiding bij feestjesEven voorstellenVoorwaardenContactGastenboekMijn accountCoronamaatregelen en kinderfeeReacties van klanten

Coronamaatregelen en kinderfeestjes

Corona en kinderfeestjes:

Deze informatie is van RIVM en van het Nederlands Jeugdinstituut:

Feestjes en logeerpartijen
Ouders hebben vragen als: 'Mag ik kinderfeestjes en logeerpartijen voor mijn kind organiseren?' Stel jezelf altijd de vraag waar je je als ouder prettig bij voelt, uitstellen van een verjaardagsfeestje of logeerpartij is namelijk ook een prima optie. Zeker als je hier goede afspraken over maakt met je kind. Blijf in ieder geval altijd goed overleggen met ouders van de andere kinderen. Zo weet je ook wat zij fijn vinden.

Voor verschillende leeftijden gelden kinderfeestjes en logeerpartijen andere richtlijnen:
Kinderen en jongeren tot 18 jaar
Kinderen en jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden. Van buiten het gezin mogen er maximaal twee mensen uitgenodigd worden van 13 jaar en ouder. Houd er altijd rekening mee dat je als ouder anderhalve meter afstand kunt houden tot kinderen buiten jouw huishouden van 13 jaar en ouder.

Maximaal aantal kinderen
Voor kinderen tot en met 12 jaar gelden geen aanvullende regels voor het aantal dat je uit mag nodigen. Ga hier verantwoordelijk mee om en maak zorgvuldige afwegingen. Bedenk bijvoorbeeld hoe de uitgenodigde kinderen bij jullie thuis komen. Is het brengen en halen van de kinderen verantwoord te organiseren?
Voor kinderen vanaf 13 jaar geldt dat er binnen maximaal twee personen van buiten het huishouden mogen worden ontvangen. Buiten bestaat een groep uit maximaal twee personen van verschillende huishoudens, of één huishouden. Een huishouden heeft geen maximaal aantal personen.

Zoveel mogelijk buiten
Kies zoveel mogelijk voor afspraken buitenshuis. Behalve de ruimte om leuk met elkaar te spelen, maak je het jezelf zo ook makkelijker om anderhalve meter afstand te houden. Daarnaast is er buiten meer ventilatie. Als iemand moet hoesten of niezen, dan vervliegt dit veel sneller. Belangrijk is dat ook kinderen zoveel mogelijk intensief lichamelijk contact proberen te vermijden.
Zijn kinderen binnen? Dan is het belangrijk om kamers goed te ventileren. Zet bij een logeerpartij een raampje of de deur open. Laat de kamer 's morgens minimaal een half uur goed luchten.

Afstand en hygiëne tijdens logeren
Kinderen tot 18 jaar mogen bij elkaar op de kamer slapen. Zij hoeven geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Wel moeten jongeren van 13 jaar en ouder anderhalve meter afstand houden tot volwassenen uit het gastgezin. Laat kinderen voor het slapen apart van elkaar douchen, zodat iedereen schoon naar bed gaat. Verschoon ’s morgens het beddengoed of laat kinderen een eigen matje en slaapzak meenemen.

Afspraken over thuisblijven bij ziekte
Spreek met de andere ouders af dat iemand met verkoudheidsklachten, verhoging of koorts en/of benauwdheid thuisblijft. Als iemand bij jullie thuis verkoudheidsklachten én meer dan 38 graden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft, dan gaat het partijtje niet door. Bereid je kind erop voor dat deze dingen kunnen gebeuren, want dat is natuurlijk erg jammer.

Handenwaspauzes
Zorg dat de kinderen tussendoor goed hun handen wassen tijdens 'handenwaspauzes'. Belangrijk is dat zij dit voor en na het spelen met speelgoed en toestellen doen.

Webshop software: EasyWebshop.nl